Meriggiare betekent ‘rusten in de schaduw, tijdens de hete uren van de dag’.

Agriturismo Meriggiare is en plek om te ontspannen, om bij te komen, en om samen te genieten op een prachtige plek in Italië. Je slaapt in een ruime safaritent, die van alle gemakken is voorzien. En tegelijk zit je midden in de natuur, en kun je genieten van het uitzicht en de rust.

En vanuit deze ontspannen plek kun je de omgeving gaan ontdekken. Je kunt kiezen voor actieve uitstapjes, zoals wandelen, fietsen, of paardrijden. Of je kunt het rustig aan doen en luieren aan het zwembad, of  uitgebreid gaan lunchen in een naburig dorp.

Meriggiare ligt bij het dorpje Mombarcaro, wat ook wel de ‘vetta della Langhe’ ofwel de ‘top van de Langhe’ genoemd wordt, omdat het het hoogstgelegen dorp van de regio is. Hier vandaan heb je een panoramisch uitzicht van de Maritieme Alpen tot aan de Monte Rosa. Op een heldere dag kun je vanaf Mombarcaro zelfs de Ligurische zee zien liggen. Ook vanaf het terrein van Meriggiare heb je een prachtig uitzicht, over het dal, en op een heldere dag tot aan de Alpen. 

Meriggiare is bedacht en gemaakt door Jeroen, Kim, Izzy en Okke. Na het nemen van het besluit naar Piemonte te verhuizen ging het relatief snel. In juli 2018 vonden we ons huis, in februari 2019 kochten we het en in april 2019 woonden we er. Sindsdien bouwen we, samen met onze kinderen en wat dieren, aan ons nieuwe leven en onze agriturismo. In april 2019 schreef Kim dit stukje over het eerste jaar en de verrassingen van emigreren.

Sluit Menu