Nazomeren

We zitten er momenteel middenin, in die overgangsfase van zomer naar nazomer….

Dat betekent voor ons naast een verandering van seizoen ook een verandering in het soort gasten die ons berg gezellig maken, een soort glamping seizoenswissel dus… Want waar er in de zomer vrijwel alleen maar ‘grotere’ (schoolgaande) kinderen rondrennen, komen in de nazomer de kleintjes te voorschijn.

 
Hoe dan ook lijken door de kleinschaligheid van onze accomodatie kinderen van alle leeftijden zich bij ons vanzelf wel met elkaar te vermaken. Zo hadden we vorig jaar (ons eerste seizoen) maar 3 tenten staan, dus het was écht niet altijd zo dat er voor iedereen altijd ‘eigen’ leeftijdsgenootjes waren. Maar toen bleek een jongetje van 12 het zomaar leuk te vinden de hele dag rond te lopen met Okke (toen 4) op zijn rug, omdat hij hem zo schattig vond. En toen bleek dat kinderen zich wel vermaken met elkaar, wel een weg vinden tussen de leeftijden door en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zijn!

En ook dit jaar zie ik het weer, we hebben ondertussen wat meer tenten staan, maar op de pizza avond spelen alle kinderen samen in het donker één spel met elkaar. En regelmatig zie ik de dagen daarna clubjes kinderen voorbij sluipen in een ‘levend stratego’ of ander groepsspel over de berg, waarbij de kleintjes soms meehobbelen zonder precies te weten wat er gaande is, maar wat boeit het 🙂

 

En nu gaat dus voor ons de overgang in naar het naseizoen en dat is fijn afbouwen. Vanaf volgende week zijn er gezinnen met kleinere kinderen en stellen zonder kinderen. Het is wat minder druk spelen en rennen en wat meer gebrabbel en onhandig gehobbel, het voelt wat rustiger. Een pizza avond begint soms wat eerder en kan eindigen met een kampvuur met volwassenen en wat babyfoons in plaats van rondrennende kinderen met zaklantaarns en dat heeft ook wel weer wat 😉

Tegelijk gaat dit gepaard met de overgang die zich overal in Piemonte afspeelt. Het eerste weekend van september zijn er nog de ‘einde zomer’ feesten, maar ondertussen begint ook het oogstseizoen. De oogst van de hazelnoten en de vendemmia (oogst van druiven voor de wijn) zijn ondertussen begonnen. De open dagen van de wijnhuizen komen er aan, de truffeloogst, het kaas evenement in Bra en al die andere grotere en kleinere oogstfeesten.

Dus we genieten nog even, van het heerlijke weer en van het relaxte nazomeren!

Deze post heeft 4 reacties

  1. Klinkt zo heerlijk allemaal, zo blij voor jullie dat het goed gaat. Vorige jaar de eer gehad om te mogen kijken hoe het er uit ziet en ik als anti tent mens heb heerlijk geslapen in een tent wat eigenlijk geen tent mag heten. Zo mooi zo compleet. Wat een heerlijk plek ?

    1. Dankjewel Petra, dat zegt een boel komende van een anti tent mens 😉

Geef een reactie

Sluit Menu