Wild gespuis

Als je midden in de natuur leeft, zoals wij, dan leef je ook tussen de wilde dieren.

Dat ‘wild’ varieert dan van de meest fantastische insecten (de variatie aan kevers alleen al!), tot kleine dieren als zevenslapers tot grotere dieren als reeën en zwijnen.

Ook onze gasten kunnen regelmatig genieten van al deze prachtige dieren, die gewoon over ons terrein lopen alsof ze hier wonen 😉                                                                                                                                                                                                                         

Zo was het 2 jaar geleden het jaar van de ree, waarin de reeën op rustigere momenten gewoon echt tussen de tenten door liepen, meer nog dan de andere jaren.

En vorig jaar was het het jaar van het zwijn, waarbij de wilde zwijnen aan het begin van de zomer elke avond kwamen grazen op het nieuwe veld voor het zwembad. Dit resulteerde erin dat ‘s avonds de ligbedjes opgesteld werden als een tribune en de bewonderaars met camera’s in de aanslag zaten te genieten van de show, heerlijk!

Ook hebben wij zelf een aantal weeskinderen proberen groot te brengen, waaronder een paar baby zevenslapers en een kleine Vlaamse gaai. Deze was zo fantastisch, ik vind het nog steeds verdrietig dat die het niet gered heeft. En afgelopen voorjaar heb ik kleine koolmeesjes die aan het uitvliegen waren een aantal keer de lucht in gegooid totdat ze daar bleven in de hoop ze zo uit de klauwen van onze katten te houden…

          

We kunnen nog steeds enorm blij worden van al die beestjes en beesten, maar die dieren zijn soms natuurlijk ook een beetje lastig. Een vuilniszak voor de deur (of je tent) laten staan is vragen of de vossen even je afval over een oppervlak van 100m willen verspreiden. En in schemer of nacht moet je voorzichtig rijden, er kan zomaar ineens een rij van 10 zwijnen, een paar herten of een familie das oversteken.

Het idee van een net ‘gazon’ of ‘moestuin’ kun je ook vergeten, de zwijnen woelen de boel om zodra je het glad gestreken hebt en de reeën eten de sla en broccoli rechtstreeks uit je moestuinbak.

Zelfs de mesthoop werd op een gegeven moment volledig overhoop gehaald, bleek er gewoon een das zijn intrek in genomen te hebben!

Soms levert het ook grappige taferelen op. Afgelopen zomer kregen we ‘s avonds een berichtje van een van de gasten, of het normaal was dat er mensen zo laat met zaklampen over ons terrein liepen… Nouja, niet op die specifieke plek eigenlijk. Toen we dan toch maar even gingen kijken bleken het andere gasten te zijn die hun laatste avond nog zó graag een keer die zwijnen wilden zien die ze gehoord hadden dat ze in het donker nog op jacht waren gegaan. Don’t try this at home..!

Één ding kan ik onze gasten in ieder geval verzekeren, als je af en toe een leeuw hoort brullen, wees niet bang, die loopt niet vrij rond, maar woont in het nabijgelegen safaripark 🙂

Geef een reactie

Sluit Menu